Programma Intocht Sinterklaas

Ook dit jaar weet Sinterklaas Groningen weer te vinden. De Goed Heiligman en zijn pieten arriveren zaterdag 17 november in de stad. Ze komen aan in hun grote stoomboot, die bomvol ligt met pakjes en cadeautjes. Nadat ze zijn aangemeerd, volgt een toer door de binnenstad.


Vaarroute en rijtoer

De Sint en zijn gevolg stomen vanaf het Reitdiep op naar de Stad. De vloot van Sinterklaas bestaat uit zes schepen, voorafgegaan door de politie te water. Rond 13.30 uur meert de Spanje aan bij roeivereniging De Hunze in de Zuiderhaven. Daar bestijgt Sint Nicolaas zijn schimmel en begint hij, gevolgd door een bonte stoet, aan een rijtoer door de stad. Die tocht eindigt op de Grote Markt, waar de Sint om 15.15 uur door de burgemeester wordt ontvangen.


Tijdschema

13:00 Doorkomst van de schepen, inclusief de boot van Sint-Nicolaas, bij de Reitdiepskade.
13:15 Aankomst van de schepen bij Roeivereniging De Hunze aan de Zuiderhaven.
14:15 Vertrek van de vrolijke stoet voor een feestelijke rijtoer door de stad.
15:15 Verwachte aankomst op de Grote Markt.
15:45 Na het officiële welkom door de burgemeester van de stad Groningen gaat Sint-
Nicolaas het Stadhuis binnen om uit te rusten van de feestelijkheden.

 


Nog veel meer te doen in Groningen

Ook na de intocht bruist het in Groningen van de leuke Sinterklaas activiteiten, vaak speciaal voor kinderen. Kom je ook? Je bent van harte welkom!

De meest actuele informatie over de intocht van Sinterklaas op 17 november vind je op de website van de Koninklijke Veereniging voor Volksvermaken: www.feestinstad.nl

Deel deze pagina