Zuidroute Pronkjewailpad geopend

woensdag 27 maart 2019

Het Pronkjewailpad, een kilometerslange wandeling dwars door de provincie Groningen, heeft er een nieuwe wandeling bij: de Zuidroute. Zowel de Noord- als de Zuidroute kunnen vanaf 4 april gewandeld worden.

Zuidroute
De nieuwe Zuidroute is maar liefst 350 kilometer lang. Deze route voert je vanaf de stad Groningen door onder andere graanrepubliek van het Oldambt, het bosrijke Westerwolde, vesting Bourtange, de historische Veenkoloniën en het Westerkwartier. Net als bij de Noordroute kunnen de wandelaars onderweg genieten van allerlei lokale en regionale pronkjewails: theater, muziek, kunst en eten uit de streek.

Uiteraard kan ook de Noordroute nog bewandeld worden. Deze route is 250 kilometer lang en volgt eerst het Boterdiep, gaat langs de Waddenkust en door het NP Lauwersmeer, over het Hogeland met al zijn wierden om vervolgens via het waterrijke Gouden Pad terug te keren naar de Stad Groningen. 

Het gaat om individuele wandeltochten: wandelaars bepalen zelf wanneer en hoeveel ze lopen. De inschrijfkosten voor de Noordroute bedragen € 38,00, en die voor de Zuidroute € 42,00. De deelnemers krijgen dan een zogenoemde Pronkjewailkaart waarmee de pronkjuwelen onderweg ‘verzilverd’ – dat wil zeggen ‘geproefd’ of ‘beleefd’ - kunnen worden. De inschrijving is ook inclusief onder andere toegang tot de speciale app.

Tocht om de Noord
Het Pronkjewailpad is een antwoord op de grote belangstelling voor de Tocht om de Noord, die traditioneel al een half uur na inschrijving is volgeboekt. Tocht om de Noord staat op de agenda voor 28 en 29 september.  www.tochtomdenoord.nl

 

 

Deel deze pagina