ZomerWelVaart ook dit jaar publiekstrekker op Hoge der A

dinsdag 01 augustus 2017

ZomerWelVaart ook dit jaar publiekstrekker op Hoge der A

Het maritieme zomerfestival ZomerWelVaart dat afgelopen weekend plaatsvond, trok ruim 10.000 enthousiaste bezoekers in en rondom het Hoge der A. Het is de derde editie van het kleine zusje van WinterWelvaart met dit jaar als thema Groningen Hanzestad.

Afgelopen vrijdag werd ZomerWelVaart onder veel belangstelling door de kinderburgemeester Javano Zwiers geopend. Dit was zijn eerste officiële handeling voordat hij in september wordt beëdigd als kinderburgemeester. Hij opende daarnaast ook het twee weken durende kinderprogramma Zomerstad en vertelde over zijn verkiezingsbelofte. Nadat hij de scheepsbel had geluid en de schepen daarop antwoordden met hun scheepstoeters, waren de evenementen officieel voor geopend verklaard.

Het Hoge der A was dit jaar gevuld met historische schepen, de Zeldzaam Mooie markt, de kunstroute, een kidsplein en de Vishoek met horeca en een muziekpodium. De Verhalen van Groningen bood een variatie van verhalen over Groningen als Hanzestad, de Kerstvloed 1717, eigenzinnige nonnen en over familievetes in een lezing, expositie, presentatie en proeverij.

Daarnaast was er op de schepen en in het Noordelijk Scheepvaartmuseum een speciale programmering. De grote publiekstrekkers waren het historische piratenschip de Kamper Kogge en het swingende muziekprogramma. “Ondanks het wisselvallige weer, voornamelijk op zondag, is het festival goed bezocht. Opmerkelijk veel gezinnen en buitenlandse toeristen wisten de weg naar het Hoge der A te vinden.” laat Annebel Nillessen Blaauw van Marketing Groningen weten. Het Noordelijk Scheepvaartmuseum laat weten meer bezoekers te hebben getrokken dan vorig jaar.

Vorig jaar trok ZomerWelVaart zo’n 15.000 bezoekers. Dit was onder andere te danken aan  feit dat het de prelude vormde van het grote nautische event DelfSail dat in de zomer plaatsvond in Delfzijl. ZomerWelVaart is een samenwerking tussen de gemeente Groningen, het Noordelijk Scheepvaartmuseum, de Verhalen van Groningen en Marketing Groningen.

Deel deze pagina