Wereldpremière Woven Skin in Groningen

donderdag 26 april 2018

Wereldpremière Woven Skin in Groningen

In mei vindt in de Suikerfabriek in Groningen de wereldpremière plaats van het kunstproject Woven Skin van kunstenares Claudy Jongstra. Woven Skin, dat een maand lang gratis te bewonderen is, gaat daarna op wereldtournee, naar onder andere New York en Palermo. Het project is verbonden aan het Groningse project Waste-NO Waste Factory en is onderdeel van Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018.

Woven Skin vormt de toegangspoort tot het werkterrein van de Waste-NO Waste Factory in de oude Suikerfabriek: het is een 48 meterlange 3D-sculptuur die is samengesteld door Claudy Jongstra’s beroemde wandkleden.

Het kunstwerk laat zien hoe natuurlijke materialen die in de eigen regio worden geproduceerd, hergebruikt kunnen worden. Dit draagt bij aan de verduurzaming van de regionale economie. In een laboratorium in De Suiker onderzoekt Jongstra welke meerwaarde design aan het hergebruik van materialen kan toevoegen.

Waste-NO-Waste

De suikerfabriek is in mei en juni omgedoopt tot de Waste - NO Waste Factory. Het gebouw is in die periode een laboratorium en tentoonstellingsruimte ineen. Er zijn workshops, lezingen en exposities.

Woven skin is de hele maand mei van dinsdag tot en met zondag van 11 tot 17 uur gratis te bezichtigen. De Waste -NO Waste Factory is van 2 mei tot en met 29 juni geopend.

Deel deze pagina