Werelderfgoedweken op het Wad

dinsdag 26 augustus 2014

Werelderfgoedweken op het Wad

Een bezoek aan een onbewoonde zandplaat of een avontuurlijke wandeling over kwelders en door rietkragen. Het zijn slechts enkele van de vele activiteiten in het kader van de Werelderfgoedweken van de Waddenvereniging. De Werelderfgoedweken duren nog tot half september.

Voor echte waddenliefhebbers en actievelingen is er het ‘Rondje Wad’, een twaalf uur durende tocht over het wad, zandplaat Simonszand en het eiland Schiermonnikoog. De tocht vindt plaats op 14 september en het vertrek is vanuit Kloosterburen.

Zaterdag 6 september staat ‘Doe eens wad in het Werelderfgoed’ op het programma. Deelnemers zeilen met een echte vissermanschouw, de ‘Raaf’, vanuit Lauwersoog naar Het Rif, een onbewoonde zandplaat tussen Ameland en Schiermonnikoog. Op de zandplaats wordt van iedereen verwacht dat ze de handen uit de mouwen steken en zoveel mogelijk afval verzamelen.

Op 14 september vindt er vanuit Termunterzijl een Kweldertocht plaats. De deelnemers kunnen al varend en wandelend het unieke en veelzijdige landschap van de Dollard ontdekken. In Nieuw Statenzijl staat een avontuurlijke wandeling over de kwelder en door rietkragen op het programma.

www.werelderfgoedweken.nl

Deel deze pagina