Weltklassik am Klavier in Scheemda

dinsdag 22 januari 2013

Weltklassik am Klavier in Scheemda

Elke laatste zaterdag van de maand is de kerk in Scheemda onder de noemer ‘Weltklassik am Klavier’ het decor van een bijzonder pianoconcert. Zo ook zaterdag 23 februari. Dan is het de Koreaanse Jae-Won Cheung die achter de vleugel kruipt met werken van Beethoven

Cheung won verschillende piano wedstrijden in Zuid-Korea en vele internationale wedstrijden daarna, zoals de Internationale Mozart Competition in Salzburg en de Internationale Grieg Competition in Oslo. Bij de Busoni International Piano Competition in Bolzano (2011) kreeg zij de prijs voor de beste interpretatie uitgereikt door juryvoorzitter Martha Argerich. Ze heeft concerten gegeven in China, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Noorwegen, Finland, Rusland en de Verenigde Staten en speelde samen met orkesten als het Mozarteum orkest van Salzburg, het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie en het Seoul Barok Ensemble.

Alle pianisten die bij 'Weltklassik am Klavier' optreden, onderscheiden zich door de gewonnen internationale pianoconcoursen en door hun bijzondere persoonlijkheid. Zij komen onder andere uit China, Duitsland, Engeland, Israël, Japan, Korea, Italië, Polen, Rusland, Zuid-Afrika en Oekraïne. Er worden voornamelijk pianowerken gespeeld uit de Barok, de Klassieke periode en de Romantiek. Op de voorgrond staan componisten als Bach, Beethoven, Chopin, Haydn, Liszt, Mendelssohn, Mozart, Schumann en Schubert.

De concertreeks die in Scheemda gespeeld wordt, wordt inmiddels op 31 plaatsen in zowel Nederland, Duitsland als Zwitserland ten uitvoer gebracht. De data waarop dit jaar verder gespeeld wordt zijn 30 maart, 27 april, 25 mei, 29 juni, 27 juli, 24 augustus, 28 september, 26 oktober, 23 november en 28 december.

www.weltklassik.de

Deel deze pagina