Waddenwandelen: wandelen langs en over het Wad

woensdag 13 februari 2013

Waddenwandelen: wandelen langs en over het Wad

Het is het grootste wandelnetwerk van Nederland: Waddenwandelen. Het netwerk bestaat uit zo’n 1200 kilometer aan wandelroutes in Groningen, Friesland, Noord-Holland en de eilanden. Over strand en dijken, langs zeekust, hoogland, door wierdenland, bos en duinen en koolzaadvelden en graanakkers.

Het project is 10 februari op de Fiets- en Wandelbeurs gelanceerd.

De wandelroutes op waddenwandelen.nl voert je door de oude cultuurlandschappen, gevarieerde natuur en de rust en ruimte van kust en eilanden. Waddenwandelen is er voor alle wandelaars. Je kunt zelf online een route samen stellen of kiezen voor een korte, lange of zelfs meerdaagse wandelroute. Op de site zijn ook een aantal routes te vinden die door kenners in de regio zijn uitgezet. Deze routes zijn rond de twintig kilometer lang en voeren langs de mooiste plekjes in het waddengebied. Ook zijn er wandelkaarten verschenen waarop het wandelnetwerk in kaart gebracht is. Voor Groningen zijn er twee kaarten in omloop, noordwest en noordoost Groningen. Deze kaarten zijn verkrijgbaar bij de VVV Winkel op de Grote Markt en online in de webshop van toerisme.groningen.nl.

Waddenwandelen is een project van Landschapsbeheer Groningen en Friesland en Landschap Noord-Holland. ANWB en Wandelnet zijn vaste partners.

www.waddenwandelen.nl
 

Deel deze pagina