VVV Groningen organiseert speciale wandeling Groningen in oorlogstijd

dinsdag 23 april 2013

VVV Groningen organiseert speciale wandeling Groningen in oorlogstijd

VVV Groningen organiseert op vrijdag 3 en zaterdag 4 mei a.s. een bijzondere wandeling door de Groningse binnenstad met het thema ‘Groningen in oorlogstijd’.

De wandeling ‘Groningen in Oorlogstijd’ wordt verzorgd door VVV gids Koos Lammerts. Hij leidt de wandelaars langs de sporen van de strijd in de Tweede Wereldoorlog. De route komt langs locaties in de stad waar bijvoorbeeld grote verwoestingen zijn geweest of waar in de oorlog iets bijzonders is gebeurd. Koos Lammerts heeft de bevrijding van Groningen als jong kind meegemaakt. Hij heeft zich altijd al geïnteresseerd in de verhalen over de oorlog en de bevrijding. Tijdens de wandeling praat Lammerts onder andere over de plek waar de Duitse commandant zich aan de geallieerde troepen heeft overgegeven en het ongeval waarbij een Canadese tank een huis binnen reed.

De wandeling “Groningen in Oorlogstijd” start op vrijdag 3 mei om 13.00 uur. Op zaterdag 4 mei wordt de wandeling aangeboden om 11.00 uur en 14.00 uur. Startpunt is de VVV-winkel op de Grote Markt. De wandeling onder leiding van de gids kost €7,00 per persoon (max. aantal deelnemers is 25). De route neemt ongeveer twee uur in beslag.

Opgave voor de wandeling kan telefonisch: 0900-202 30 50 (€0,15 pm) of per mail op info@vvvgroningen.nl. Men kan zich ook melden bij de balie van de VVV.

Deel deze pagina