Voorverkoop Noorderzon bijna van start

maandag 26 mei 2014

Voorverkoop Noorderzon bijna van start

Het Noorderplantsoen is van 21 tot en met 31 augustus het decor van het jaarlijkse festival Noorderzon, een van de populairste festivals van Noord-Nederland. De kaartverkoop van dit zomerse festival gaat binnenkort van start: de Early Bird voorverkoop voor een selectie van de voorstellingen begint op maandag 23 juni en de reguliere kaartverkoop voor het gehele programma gaat op maandag 28 juli van start.

Op het programma staat traditioneel veel theater, muziek, dans en film. Het zijn vooral veel internationale artiesten die jaarlijks speciaal voor Noorderzon naar Groningen afreizen. In het programma van dit jaar ligt het accent op ‘de mens’ in al zijn verschijningsvormen.

Internationale makers als Mariano Pensotti (Argentinië) en Ula Sickle (België) vertellen in theater en dans verhalen over de levens en de gebruiken van mensen. BERLIN (België) laat het publiek kennismaken met de mensen achter grote en kleine verhalen in het nieuws. De wereldpremière van de nieuwe voorstelling van Fernando Rubio (Argentinië) gaat over het zoeken naar jeugd, naar het kind zijn. De Franse regisseur Philippe Quesne (Frankrijk) werkt met kinderen voor zijn nieuwste voorstelling met CAMPO (België) en het nieuwe werk van Kornél Muncruczó (Hongarije) gaat over de zorg voor de oudere medemens. 600 HIGHWAYMEN (VS) heft zelfs alle grenzen op tussen het podium en het Groningse publiek.

Ook zonder een voorstelling te bezoeken is het tijdens Noorderzon goed toeven in het Noorderplantsoen. Zowel nationaal als internationaal staat het festival bekend om z’n goede sfeer, gezellige terrassen en heerlijke eettentjes. Niet voor niets trekt het festival jaarlijks dan ook zo’n 135.000 bezoekers uit Groningen, de rest van het land en de rest van de wereld.

www.noorderzon.nl

Deel deze pagina