Volop winterse sfeer in Groningse binnenstad

woensdag 28 november 2012

Volop winterse sfeer in Groningse binnenstad

In de binnenstad van Groningen heerst tijdens de koude decembermaand een extra gezellige, winterse sfeer. Het stadscentrum is niet alleen sfeervol versierd - met kerstbomen en feeërieke verlichting - maar er vinden ook allerlei winterse activiteiten plaats.

Op het Waagplein kan dit jaar weer volop worden geschaatst. Dit keer op een wel heel bijzondere ijsbaan. De baan is nog tot en met 6 januari te vinden op het Waagplein. De schaatsbaan is twee keer zo groot als de vorige, en dat is nog niet alles: voor een extra bijzondere sfeer verkleuren bepaalde vlakken op de baan als je er overheen schaatst. En dan is er ook nog die wereldprimeur waarbij schaatsen en Facebook hand in hand in hand gaan. Je kunt foto’s laten maken die direct op Facebook worden geplaatst of speedskaten en de score vervolgens delen met je digitale vrienden.

Ook de bijna sprookjesachtige kermis Carnivale draagt bij aan de winterse sfeer in de stad. Eind december en begin januari tourt dit festival langs een aantal Groningse wijken om vervolgens op 4,5, en 6 januari neer te strijken op het Damsterplein in de binnenstad van Groningen. Op Carnivale tref je wonderbaarlijke en buitenissige artiesten. Wat te denken van Ghani - de man die door zijn ogen ademt -, Morna - het meisje in de vissenkom - en Torrez, de reptielenfluisteraar. Nieuw dit jaar is het variétérestaurant, waar bezoekers kunnen genieten van de culinaire hoogstandjes van Dennis Nolle, de bekendste kok van Groningen.

Ondertussen wordt het winkelend publiek in de kerstvakantie, die duurt tot 6 januari, getrakteerd op verschillende straattheateracts, zoals zingende sneeuwmannen, een lichtjesparade, een ganzenfanfare en een spectaculaire saurusact. Ook komt de Kerstman met zijn elfen op visite, kunnen kinderen zich laten schminken en zijn er kerstkoren en andere live muziek. Langs alle plekken waar in deze periode iets bijzonders te doen is, rijdt een wintertrein. Ook komt er een ontvangstcomité om bezoekers aan de binnenstad welkom te heten met een winterse traktatie.

Bekijk ook ons evenementenoverzicht van de maand december.

Deel deze pagina