Volop winterse sfeer in Groningen

dinsdag 17 december 2013

Volop winterse sfeer in Groningen

Groningen verkeert komende weken in wintersferen. Op de Grote Markt staat een grote kerstboom, de binnenstad is feestelijk aangekleed én er staan allerlei gezellige en winterse activiteiten op het programma. Een grote ijsbaan maakt het winterse plaatje compleet.

Schaatsliefhebbers kunnen nog tot en met 5 januari naar hartenlust zwieren en zwaaien op de ijsbaan op het Waagplein. De baan is geopend van maandag tot en met zaterdag tussen 10.00 uur een 22.00 uur en op zondag van 12.00 tot 22.00 uur. Kinderen die nog niet zo goed kunnen schaatsen, kunnen de hulp inroepen van de oranje zeehond Bobby. Er zijn ook regelmatig ijsclinics en demo’s.

Net als voorgaande jaren staat er op de Grote Markt een grote kerstboom. De meterhoge boom hangt vol met witte, zilveren en groene kerstballen. En niet te vergeten: duizend lampjes. Ook andere plekken in de stad - de Westerhaven, de Vismarkt, Ossenmarkt, Waagplein, Stationsplein en het Damsterplein – zijn versierd met een kerstboom.

Tijdens het weekend voor de kerst, het weekend tussen kerst en oud en nieuw en het weekend na de jaarwisseling wordt het winkelend publiek verrast met sfeervolle, winterse acts. Op het programma staan onder andere kerstkoren, icecarving-demonstraties, een zingende kerstboom, levensgrote insecten, muzikale optochten en een ontsnapte kermisattractie. Ook organiseert het Grand Theatre een speciaal buitenprogramma van haar Bliksem Winterfestival. Het weekend van 20 tot en met 22 december zorgt WinterWelVaart voor nog meer winterse sfeer.
 
www.winter.groningen.nl
 

Deel deze pagina