Volop jeugdactiviteiten tijdens komende meivakantie

woensdag 23 april 2014

Volop jeugdactiviteiten tijdens komende meivakantie

Verveeld thuiszitten is niet nodig tijdens de komende de meivakantie! Verspreid over de provincie Groningen vinden tal van activiteiten plaats die zowel leerzaam als leuk zijn voor de allerkleinsten. Of ze nu van theater houden, van kunst of van de natuur; in Groningen is van 26 april tot en met 5 mei voor iedereen van alles te beleven.

In één van de mooiste natuurgebieden van Nederland, het Nationaal Park Lauwersmeer, vindt tijdens de voorjaarsvakantie een hele waslijst aan jeugdactiviteiten plaats: van een spoedcursus voor aspirant-boswachters tot een echte boswachter die vertelt over de bijzondere vogels die in het gebied voorkomen. Zelf vogelhuisjes of uiltjes van klei maken kan ook!

Mocht het weer niet helemaal meezitten, dan kun je natuurlijk ook gewoon naar een leuke theatervoorstelling. In het Grand Theatre aan de Grote Markt vindt het Bliksem Meifestival plaats. Bijna elke dag van de meivakantie worden er voorstellingen voor allerlei leeftijden op de planken gebracht. Er zijn zelfs voorstellingen die al geschikt zijn voor kinderen vanaf 3 jaar.

In de meivakantie organiseert het Noordelijk Scheepvaartmuseum een gratis kinderactiviteit op woensdag 30 april 2014. Tussen 13.00 uur en 16.00 uur kunnen kinderen van 4-12 jaar hun eigen “scheepje in de fles” maken. Uiteraard mogen de kleine bezoekertjes hun scheepjes mee naar huis nemen.

En als dat nog niet genoeg kunst en cultuur voor de kleintjes is, heeft ook het Groninger Museum tijdens de voorjaarsvakantie het een en ander in petto. Zo kunnen kinderen er samen met hun ouders, of met opa en oma natuurlijk, zelf met kwasten in de weer gaan om hun eigen kunstwerkje te creëren. Papier en schildersmaterialen zijn gratis in het familieatelier in het Coop Himmelb(l)au-paviljoen, maar je kunt ook een paneeltje kopen voor 2 euro om een stilleven of landschap te maken voor de schilderwedstrijd die het museum organiseert. Kinderen van 4 t/m 14 jaar kunnen aan de wedstrijd meedoen. De schilderijen van de winnaars krijgen zelfs een plekje in het museum en op 18 mei worden alle werkstukken op een veiling verkocht. De opbrengst van de kinderkunst gaat vervolgens rechtstreeks naar Unicef.

www.groningermuseum.nl
www.grandtheatregroningen.nl
www.np-lauwersmeer.nl
www.noordelijkscheepvaartmuseum.nl

Deel deze pagina