Vlaams theater en dans: De Hel van het Noorden

woensdag 23 februari 2011

Vlaams theater en dans: De Hel van het Noorden

Groningen staat van 22 tot en met 26 maart in het teken van Vlaams theater tijdens het tweejaarlijkse festival Hel van het Noorden. Het festival wordt georganiseerd door de Stadsschouwburg in samenwerking met het Grand Theatre.

Tijdens de voorgaande vier edities stonden wereldberoemde gezelschappen op het programma als Rosas van Anne Teresa De Keersmaeker, Les Ballets C de la B van Alain Platel, Troubleyn van Jan Fabre en Needcompany van Jan Lauwers. Voor het eerste lustrum van het festival fungeert de wereldbefaamde choreograaf, danser, acteur, regisseur, fotograaf en scenarist Wim Vandekeybus als curator.

Vandekeybus geeft met zijn dansgezelschap ‘Ultima Vez’ drie voorstelling waarvan twee in Stadsschouwburg Groningen en een in het Grand Theatre van Groningen. De openingsvoorstelling ‘Monkey Sandwich’ wordt 22 maart gespeeld in de Stadsschouwburg. Vandekeybus staat bekend om zijn spectaculaire stukken waarin dansers op het podium gevaarlijke dingen doen zoals dansen tussen neervallende bakstenen. Naast de Nederlandse première van zijn nieuwste creatie, staan er verrassingsvoorstellingen, workshops, films en een spraakmakend slotfeest op het programma.

www.grand-theatre.nl
www.ssbg.nl
 

Deel deze pagina