Vier je zomervakantie in Groningen!

woensdag 30 juli 2014

Vier je zomervakantie in Groningen!

Je hoeft je deze zomervakantie niet vervelen. In Groningen is namelijk gigantisch veel te doen; voor stoere jongens en meiden, maar ook voor de allerkleinsten. Wat dacht je van uit je dak gaan op de Telekids Discoshow in Familiepark Nienoord in Leek? Of help mee bij het bouwen van een echt piratenschip! Of je kunt natuurlijk ook in Blauwestad komen kijken naar de mooiste en grootste zandkastelen die je je maar kunt voorstellen, of je kunt ontdekken wat de Groningse natuur allemaal te bieden heeft...

Volop lol op Landgoed Nienoord

Op 17 augustus komt de spectaculaire Telekids Discoshow alweer voor de derde keer naar Familiepark Nienoord. Tijdens de drie uur durende show laat DJ Ricardo iedereen dansen, zingen en springen op de allerleukste muziek. Daarnaast worden er allerlei goodies weggegeven en worden er foto’s gemaakt die je later kunt terugkijken op de website van RTL Telekids.

Wil je even bijkomen van al dat dansen en springen, dan kun je na die tijd natuurlijk nog even een duik nemen in het Zwemkasteel op Landgoed Nienoord. Maar eigenlijk is het in de weken voor de Telekids Discoshow nog veel leuker in het Zwemkasteel. Dan liggen er namelijk drie grote wipe out-banen in het water. Dat wordt dus ploeteren en spetteren om aan de overkant te komen. Voor meer informatie over zowel de Telekids Discoshow als het Zwemkasteel, kun je kijken op www.landgoednienoord.nl.

Piraatje spelen in Groningen

Wie wil er stiekem nou niet een beetje piraat zijn? Maar voordat je piraat kunt worden, heb je natuurlijk wel een schip nodig. Bij het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen bouwen ze zo’n echt piratenschip, en jij kunt meehelpen! Op 6 en 13 augustus wordt verder gebouwd aan het schip van Rock de Braziliaan, een in Groningen geboren zeerover die vroeger de zeeën bij Amerikaanse kusten onveilig maakte. Rondom de bouw worden allerlei activiteiten voor kinderen georganiseerd, kijk maar op www.noordelijkscheepvaartmuseum.nl.

De allermooiste zandkastelen

De kunstenaars van het Zandsculptuur Festival Blauwestad gooien niet zomaar een paar emmertjes blubber op elkaar, maar maken met hun emmer en schepje gigantische kunstwerken van zand. Zo is het allerhoogste zandkasteel er te vinden en zijn er nog veel meer uit zand opgetrokken sprookjesfiguren. De zandbeelden zijn nog tot 31 augustus te zien op de oevers van Strand Zuid bij blauwestad. Voor meer informatie, kijk op www.blauwestad.nl.

Welke beestjes leven er in de sloot?

Ben je gek op de natuur, dan moet je tijdens je zomervakantie zeker meedoen aan één van de activiteiten die Het Groninger Landschap organiseert. Op vrijdag 2 augustus kun je bijvoorbeeld ontdekken welke beestjes er allemaal leven in de sloot bij Buitenplaats Reitdiep en op zaterdag 3 augustus kun je op zoek naar wat er allemaal leeft in het natuurgebied de Lettelberter Petten. Misschien vang je met je schepnetje wel een tiendoornige stekelbaars, of kom je de gevaarlijk uitziende larve van een libelle tegen... Voor meer informatie over de activiteiten kun je terecht op de website van Het Groninger Landschap www.groningerlandschap.nl.

Deel deze pagina