Vernieuwde MuzeeAquarium opent de deuren

dinsdag 29 mei 2018

Vernieuwde MuzeeAquarium opent de deuren

Het MuzeeAquarium in Delfzijl heeft een spiksplinternieuw onderkomen. Op vrijdag 1 juni gaan de deuren van het museum weer open. Het MuzeeAqaurium staat in het teken van de zee en de scheepvaart, in het bijzonder van Noord-Groningen bij de Eems, de Dollard en de Waddenzee.

In september 2016 sloot het MuzeeAquarium de deuren: de zeedijk waaraan het museum lag moest namelijk verhoogd en verbreed worden. Daarom moest het oude gebouw wijken en gaf de gemeente de opdracht tot de bouw van een nieuw gebouw.

Bijzonder: in dit nieuwe museum dient het oude zwembad als basis. Zo is het vroegere wedstrijdbassin nu depotruimte. Daarboven is een verhoogde vloer aangelegd met een presentatie over de scheepvaarthistorie. In de corridor rond de vloer wordt de historie van Delfzijl geïllustreerd, van vestingstad tot wederopbouw.

Ook is een gedeelte van het museum ingericht als zaal voor wisselexposities. Vanaf 1 juni is hier de expositie 'Doar broest de zee. Dijk, stormvloeden en waterverdediging rond de Eems' te zien. Dit thema sluit nauw aan bij de dijkaanleg die rond het museumgebouw plaatsvindt.

Een topstuk in het museum is het hunebed dat vlakbij Delfzijl, bij Heveskes is gevonden.

www.muzeeaquarium.nl

Deel deze pagina