Unieke Beurtvaart van Groningen naar Bedum en Onderdendam

dinsdag 23 april 2013

Unieke Beurtvaart van Groningen naar Bedum en Onderdendam

Het prachtige landschap boven Groningen kennen de meeste mensen alleen vanuit de auto of juist vanaf de fiets. Maar nu komt er een unieke kans om deze mooie streek op een andere manier te ervaren, namelijk vanaf het Groningse water. Het Noordelijk Scheepvaartmuseum organiseert samen met VVV Lauwersland en Da´s ja Goud dit jaar een serie Beurtvaarten over het Boterdiep richting Bedum en Onderdendam.

Tijdens deze bijzondere Bedum Beurtvaart vaart het museumschip de “Emma” over het 17e eeuwse Boterdiep van Groningen naar Onderdendam en Bedum. Het Boterdiep dankt zijn naam aan de vele melkproducten die langs deze waterweg naar de stad Groningen werden vervoerd. De data voor deze nieuwe Beurtvaarten met de Emma zijn 11 en 25 mei, 8 en 22 juni en 6 juli.

In Onderdendam krijgen de mensen een dorpswandeling door het historische hart en wordt er in het idyllische Restaurant ‘In de Molen’, ook wel bekend als Molen Hunsingo, een lunch geserveerd. Ook in Bedum kunnen de deelnemers tijdens een wandeling door deze oude bedevaartsplaats de Groningse cultuur van weleer ervaren.

Opgave voor deze tocht kan via het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Het aantal plaatsen is beperkt tot 12 personen per tocht.

www.noordelijkscheepvaartmuseum.nl

Deel deze pagina