UNESCO-status voor Geopark De Hondsrug

dinsdag 10 november 2015

UNESCO-status voor Geopark De Hondsrug

Geopark De Hondsrug mag zich vanaf volgend jaar UNESCO Global Geopark noemen. De Algemene Vergadering van Unesco heeft op 10 november in Parijs het besluit genomen dat, met ingang van 1 januari 2016, de 120 Geoparken van het wereldwijde Global Geoparks Netwerk een UNESCO-status krijgen. Ook Groningen en Haren maken sinds kort deel uit van Geopark De Hondsrug.

Een geopark is een door de UNESCO gedefinieerd gebied met één of meer sites van wetenschappelijk belang, niet alleen vanuit geologisch standpunt maar ook door zijn archeologische, ecologische en culturele waarde in het door UNESCO opgestarte programma International Network of Geoparks.

Het bezit van de UNESCO-status zal naar verwachting een toeristische impuls en economische spin-off geven aan Geopark de Hondsrug. Uit de ervaringen met het UNESCO-programma Werelderfgoed is namelijk gebleken dat gebieden met het UNESCO-label meer aantrekkingskracht hebben op (internationale) toeristen. Het Hondsruggebied in Drenthe heeft in 2013 de status van Global Geopark gekregen en is het eerste en enige Geopark van Nederland.

Op zaterdag 28 november zal Geopark De Hondsrug op het Waagplein extra aandacht besteden aan dit heugelijke moment. Twee keien-kunstenaars werken aan speciale kunstkeien en er zullen flyers en speciale UNESCO koekjes uitgedeeld worden.

www.geoparkdehondsrug.nl

Deel deze pagina