‘Typisch Hollands!’ in Museum De Oude Wolden

woensdag 31 oktober 2012

Tulpen, klompen, molens, spruitjes. Wat de kijk is van kunstenaars op deze typisch Nederlandse clichés is te zien in museum De Oude Wolden in Bellingwolde. De expositie ‘Typisch Hollands!’ is nog te bekijken tot en met 2 december.

Negentien kunstenaars geven hun vaak speelse, soms scherpe maar altijd eigenzinnige kijk op Nederlandse stereotypen, als tulpen, haring en hondenpoep. Diverse technieken en materialen komen aan bod, van schilderkunst tot mixed media, van keramiek tot videokunst.

De expositie Typisch Hollands! was eerder te zien op de Veluwe (Nairac) en in Huizen (Huizer Museum) maar de expositie is nu neergestreken vlakbij Duitse grens, met voor een deel nieuwe kunstenaars en/of nieuwe werken. De expositie geeft volgens het museum geen antwoord op de vraag ‘wat is typisch Nederlands’, maar speelt met overherkenbare beelden. 

Metamorfose

Het museum is in de eerste helft van 2012 volledig verbouwd op basis van een ontwerp van AAS architecten. Het nieuwe lichte en ruime pand bevat een karakteristieke stalen pui, dat als venster op het museum werkt. Buiten tref je een groen terras en binnen valt de grote ovale balie op.

www.museumdeoudewolden.nl

 

Deel deze pagina