Twee Groningse winkels in de race voor ‘Leukste winkel van Nederland’

woensdag 03 februari 2016

Twee Groningse winkels in de race voor ‘Leukste winkel van Nederland’

‘Broodje van eigen deeg’ in de Brugstraat en Ariola in de Folkingestraat. Ze zijn allebei in de race voor de titel ‘Leukste winkel van Nederland’. De verkiezing wordt elk jaar georganiseerd door NL Streets. 

In totaal zijn er tien Nederlandse winkels genomineerd voor de prijs, waaronder dus twee zaken uit Groningen. Het publiek kan nog tot en met 4 maart een stem uitbrengen.

‘Broodje van eigen deeg’ is een Franse bakkerij die zeven dagen in de week de Groningers verwent met vers brood van eigen gemaakt deeg of zelfgemaakte gebakjes. Het brood wordt gebakken op de stenen vloer van de oven die centraal in de winkel staat.

Ariola werd in 2010 ook al eens uitgeroepen tot leukste winkel van het land. Het zaakje in de Folkingestraat – vorig jaar nog verkozen tot ‘Leukste winkelstraat van Nederland’- is een Italiaans delicatessenwinkeltje en staat bekend om zijn pesto’s, tapenades en pasta’s.

Ondertussen is ook de zaterdagmarkt in Groningen in de race voor een prijs, namelijk die van Beste Markt van Nederland. Groningen dingt mee in de categorie ‘grote markten’. Volgens de jury is de markt een enorme trekker voor de stad, die economisch van waarde is. Ook het diverse aanbod wordt geroemd. De winnaar wordt op 15 maart in Almelo bekendgemaakt.

www.nlstreets.nl

Deel deze pagina