Toeristische website Groningen vernieuwd

woensdag 26 januari 2011

Toeristische website Groningen vernieuwd

De website over toeristisch Groningen, toerisme.groningen.nl, is compleet vernieuwd. Behalve een nieuwe vormgeving bevat de site diverse nieuwe user generated functionaliteiten. Het zijn voor een belangrijk deel toeristen en inwoners van Groningen die de inhoud van de site kunnen bepalen.

Bijzonder aan de vernieuwde site is dat zowel toeristen, bezoekers als Groningers anderen nu kunnen helpen met het vinden van de mooiste plekjes, de leukste winkels en de beste restaurants in Groningen. Er kunnen tips, ervaringen en recensies worden geplaatst en ook bestaat de mogelijkheid om eigen foto’s of filmpjes te uploaden. Dankzij een zogenoemde Twitterfeed blijven de bezoekers van de site bovendien op de hoogte van de laatste Tweets die er bijvoorbeeld over de Martinitoren zijn geplaatst.

Ook op andere nieuwe manieren wordt de toerist verder geholpen. Zo kan de bezoeker een persoonlijke reisgids aanmaken en op de site bewaren. De gids kan later eventueel uitgeprint worden en mee op reis worden genomen. Ook is er een nieuwe kaart waarop mensen niet alleen het geselecteerde hotel of bed & breakfast terugvinden, maar ook de attracties, winkels en bedrijven in de buurt.

Peter Rehwinkel, burgemeester van Groningen, heeft onlangs vanaf zijn wintersportadres met een Tweet op symbolische wijze het digitale lintje doorgeknipt.


De bezoeker vindt op de officiële toeristische site van stad en provincie het meest complete overzicht van de toeristische mogelijkheden in de regio.

www.toerisme.groningen.nl
 

Deel deze pagina