Tijdelijk stadsstrand naast Infoversum

zondag 15 mei 2016

Tijdelijk stadsstrand naast Infoversum

Naast het Infoversum op het Ebbingekwartier wordt begin juni een tijdelijk stadsstrand aangelegd. Het gaat om een initiatief van de gemeente Groningen in het kader van de grote, internationale conferentie Building the Future of Health, die plaatsvindt van 1 t/m 4 juni 2016 in het UMCG. 

Vanwege deze conferentie verzorgt de gemeente Groningen op verschillende plekken in de stad, speciaal voor Stadjers en congresgangers, een buitenprogramma. Dit programma laat zien hoe de gebouwde omgeving een positieve bijdrage kan geven aan de gezondheid en hoe hier meer gebruik van gemaakt kan worden.

Zo kan er tijden het congres dus gezwommen worden in het schoonste open water van Groningen: naast het Infoversum op het Ebbingekwartier. Behalve een stadsstrand komen hier ook pingpongtafels en jeu de boules-banen. De verwijzing naar de bebouwde omgeving is helder: het dak van het Infoversum lijkt op een pingpongbal en het terrein eromheen is net één grote jeu de boules-baan.

Ook in de Oosterparkwijk, rondom het Pioenpark, vinden buitenactiviteiten plaats. Op de gloednieuwe locatie van gastheer Stichting Toentje wordt getoond hoe je in de stad gezond eten kunt verbouwen. In de binnenstad, rondom de Grote Markt, worden door studenten grote en kleine sport- en beweegactiviteiten georganiseerd. Op het Martinikerkhof kan ondertussen een potje geschaakt worden.

kijk voor meer informatie achter dit initiatief op: www.buildingthefutureofhealth.eu

Deel deze pagina