Theaterbezoekers worden pelgrim: ‘Veur altied pelgrim’

vrijdag 25 november 2011

Theaterbezoekers worden pelgrim: ‘Veur altied pelgrim’

Een bijzondere voorstelling in Groninger kerken, die deels wandelend moet worden afgelegd. Dat is ‘Veur altied pelgrim’, van Stichting Peerd.

In deze voorstelling is de bezoeker zélf pelgrim. Een gedeelte van de voorstelling moet dan ook wandelend worden afgelegd, gewapend met een mp3-speler en koptelefoon. De bezoeker wandelt alleen, in het donker en door weer en wind, naar een kerk, waar de Groninger heilige Berend oet Beem nog schijnt te zijn. Berend leeft al sinds de 16de eeuw en wordt door een kleine kring ingewijden Berend de Barmhartige genoemd; een man van wonderen, weldoening en barmhartigheid en al eeuwen op zoek naar verlossing. In de kerk komen de bezoekers even samen in warmte en licht, maar daarna vervolgt ieder zijn tocht weer alleen, in kou en donker.

Voor de voorstelling vraagt stichting Peerd geen entree, maar wel een gift achteraf. Reserveren kan via contact@peerd.nu.

Veur Altied Pelgrim speelt op 1, 2, 3, 8, 9 en 10 december in de kerk te Termunten (start- en eindpunt: Termunterzijl). Aanvang: 20:00. In 2012 speelt deze voorstelling ook in andere Groningse kerken.

www.peerd.nu
 

Deel deze pagina