Succes in slijterijen voor Gronings tripelbier

woensdag 27 juli 2011

Succes in slijterijen voor Gronings tripelbier

Het Groningse tripelbier Peerd vliegt de winkels uit. Volgens slijterijketen Mitra, die het bier exclusief verkoopt, wordt het niet alleen graag in Groningen gedronken. Hoewel de populariteit in het noorden van het land het grootst is, wordt het bier ook in andere delen van het land goed verkocht.

Hoofdstad van de Smaak

Peerd was in april winnaar van een Groningse brouwwedstrijd. Hieraan deden in totaal tien amateurbrouwers mee. Omdat Groningen dit jaar de Hoofdstad van de Smaak is kregen de deelnemers de opdracht mee een goed biertje te brouwen met daarin minimaal één streekproduct. Het bier Peerd van brouwer Jan Thijs Sijbring wist dankzij zijn frisse smaak en makkelijke afdronk de wedstrijd te winnen. Sijbring gebruikte als ingrediënten onder meer gemberwortel, koriander, sinaasappelschil. Ingrediënten van de traditionele Groninger sukadekoek geven het bier een echt Gronings karakter.

In totaal werd van het winnende bier 3000 liter gebrouwen voor de verkoop in de slijterijen van Mitra. Het is bij alle vestigingen van de keten te krijgen totdat de volledige 3000 liter op is.

Deel deze pagina