Shop 'till you drop tijdens Nacht van de Mode

zaterdag 24 september 2016

Shop 'till you drop tijdens Nacht van de Mode

Shoppers, begin maar vast met het trainen van die armspieren! Je zult ze namelijk nodig hebben tijdens de Nacht van de Mode, aankomende zaterdag 24 september in Groningen. Tientallen winkels houden hun deuren dan extra lang open en er zijn verspreid door de binnenstad tal van modeshows, vintage kledingmarkten en pop-up stores van bekende modemerken te vinden.

Kortom: Groningen is op 24 september hét modemekka van Nederland. Was de 2015-editie al een doorslaand succes, dit jaar wordt het evenement nog grootser aangepakt. Tientallen modezaken in alle stijlen en prijsklassen houden hun deuren tot wel tien uur 's avonds open voor het shoppende publiek. Maar ze zijn niet alleen open, ze organiseren ook nog allerlei extraatjes die het shoppen nog net even leuker maken: van live muziek en hapjes en drankjes tot fashion tips en workshops.

Modeshows
Op de Grote Markt en de Vismarkt zijn op 24 september grote catwalks te vinden, waar modellen de nieuwste modetrends tonen, ook voor kinderen. Daarnaast wordt tijdens de nacht van de mode weer de Best Geklede Groninger gekroond en zijn er iets kleinere catwalks voor de deur van Imporium aan de Oude Boteringestraat en in het Grand Theatre aan de Grote Markt. Op die laatste locatie wordt het modefestijn 's nachts afgesloten met een gratis modeshow en een after party.

Hotspots
Verspreid over de Groningse binnenstad zijn verder verschillende modehotspots te vinden. Hier staan kappers, visagisten en stylisten klaar om wie daarvoor in is eens goed onder handen te nemen. En vind je in de winkels geen outfit die past bij je nieuwe look dan slaag je vast bij de 'closet sales', waar bekende fashion bloggers kleding uit hun eigen collectie verkopen.

Wil je even bijkomen van al het shopgeweld, dan kun je terecht bij een speciaal ingerichte Spa Lounge, maar je kunt ook even een modieus filmpje pakken bij Pathé Groningen of het Groninger Forum.

Afterparty
Een groot evenement is natuurlijk geen groot evenement zonder afterparty. Na de bekendmaking van de Best Geklede Groninger en modeshow in het Grand Theatre is er op 24 september vanaf 23.30 uur een groots feest. Natuurlijk is dit de perfecte gelegenheid om je nieuwe outfit te showen tijdens een dansje. Dus trek je stilleto´s aan, neem je vrienden en vriendinnen mee en sluit de Nacht van de Mode in stijl af.

Klein Berlijn
Voor wie op zaterdag nog niet genoeg geshopt heeft, is er op zondag 25 september de vintage kledingmarkt Klein Berlijn. Op de Grote Markt zijn dan tientallen kraampjes met tijdloze mode-artikelen te vinden.

Youtube
Mode en YouTube gaan tegenwoordig hand in hand en daarom heeft de Nacht van de Mode dit jaar een eigen YouTube-kanaal. Twee rasechte fashionista’s zullen op een leuke manier de Nacht van de Mode in de picture zetten. Denk bijvoorbeeld aan tips en tricks, interviews met uitgesproken stijltypes op straat, mode weetjes of een kijkje backstage bij de modeshows.

Voor het complete (rand)programma, kijk op de website van de Nacht van de Mode.

Deel deze pagina