Pronkjewailpad volgend jaar uitgebreid met nieuwe Zuidroute

vrijdag 26 oktober 2018

Het Pronkjewailpad, een kilometerslange wandeling langs de mooiste plekken van de provincie Groningen, wordt volgend jaar uitgebreid met de Zuidroute. Wandelaars konden tussen april en oktober van dit jaar al de 250 kilometer lange Noordroute individueel bewandelen, maar volgend jaar komt daar dus de Zuidroute bij. Beide routes staan in het teken van ‘gastvrijheid’.

De Zuidroute is 300 kilometer lang en loopt van Groningen naar Nieuweschans, naar Ter Apel en vanaf daar weer naar de stad. Onderweg komen de wandelaars door respectievelijk het Oldambtgebied, Westerwolde, de Veenkoloniën en tot slot pakken ze ook nog het Westerkwartier mee. Tijdens hun tocht kunnen wandelaars genieten van verschillende lokale en regionale pronkjewails: theater, muziek, kunst en eten uit de streek.

De wandeling is nog in ontwikkeling maar de organisatie belooft dat ook in deze wandeling alle mooie kanten en facetten van de provincie aan bod zullen komen: van de weidsheid van het Oldambt tot het kermerkende landschap met zijn rechte lijnen in de Veenkoloniën.

Klik hier voor de website van Tocht om de Noord. 

Deel deze pagina