Paulus de Boskabouter siert wanden Stripmuseum

woensdag 26 oktober 2011

Paulus de Boskabouter siert wanden Stripmuseum

In het Nederlands Stripmuseum Groningen is vanaf 17 november een grote expositie te zien met werken van Jean Dulieu, de man achter Paulus de Boskabouter. De tentoonstelling omvat honderden werken en duurt tot en met 9 april volgend jaar.

Te zien zijn de allereerste Paulus-krabbels, stripstroken, aquarellen, schetsen, boekillustraties, talloze portretten en reistekeningen. Ook tekeningen die nooit of zelden eerder getoond zijn, sieren de muren van het Stripmuseum.

Onder de naam Jean Dulieu werkte Jan van Oort veertig jaar lang aan de verhalen van Paulus de boskabouter. Dankzij poppenkastvoorstellingen en een langlopende strip in Het Vrije Volk, kregen Paulus en zijn vrienden al snel landelijke bekendheid. Deze werd versterkt toen de auteur zijn verhalen in hoorspelvorm op de radio bracht, waarbij hij alle stemmen zelf deed. Na de radio volgde een marionettenserie op de televisie. Dulieu bleef tekenen en schrijven en maakte duizenden stripafleveringen, honderden tijdschriftverhalen met prachtige aquarellen en tientallen jeugdboeken.

www.nederlandsstripmuseum.nl
 

Deel deze pagina