Volop winterse sfeer in Groningse binnenstad

woensdag 27 november 2013

Volop winterse sfeer in Groningse binnenstad

De winter saai en grijs? Niet in Groningen, want hier vinden het hele jaar door allerlei leuke en bovenal sfeervolle evenementen plaats! Rondom de feestelijk verlichte Hoge en Lage der A  staat onder andere het jaarlijkse WinterWelVaart op het programma. En schaatsliefhebbers opgelet: er komt dit jaar ook weer een ijsbaan. Wie met dit koude winterweer liever binnenzit, kan een bezoek brengen aan het Stripmuseum, waar komende tijd de expositie ‘Wordt Vervolgd’ te zien is.

Sfeervol WinterWelVaart

In het weekend van 20 tot en met 22 december staat het jaarlijkse winterevenement WinterWelVaart weer op de agenda. De historische Pottebakkersrijge en Hoge en Lage der A liggen dan drie dagen lang bomvol met tientallen, vaak met lichtjes versierde, schepen.

Op en rond de schepen is dit weekend van alles te doen. Zo zijn er intieme concerten, proeverijen, lezingen, spelletjes, tentoonstellingen, muziek, kinderactiviteiten en nog veel meer. Elke dag van het weekend heeft een ander programma.

Ook in het Noordelijk Scheepvaartmuseum en op de Kerstmarkt is voor jong en oud van alles te beleven. En natuurlijk is er ook dit jaar weer de Kunstroute, waaraan vele galeries rondom de A meedoen. Alles is gratis toegankelijk.

www.winterwelvaart.nl

 

Ommelander Markt met lokaal en(h)eerlijk eten

Elke tweede zaterdag van de maand wordt in het Ebbingekwartier een Ommelander Markt georganiseerd. Deze maand gaat het dus om zaterdag 14 december.

Op de Ommelander Markt kunnen bezoekers kennis maken met lokaal en (h)eerlijk voedsel, dat met hart en ziel geproduceerd is door boeren en ondernemers uit de regio. Bezoekers kunnen op de markt de pure producten bekijken, proeven en natuurlijk ook kopen.

Lokaal voedsel staat weliswaar op nummer één, maar dat is niet het enige. De Ommelander Markt is een leuk uitje voor de hele familie, waarbij ook voor kinderen van alles te doen is.

www.ommelandermarkt.nl

 

NNO luidt nieuwe jaar in met concert

Sinds jaar en dag luidt het Noord Nederlands Orkest (NNO) het nieuwe jaar in met een spetterend Nieuwjaarsconcert. Het concert staat op de agenda voor 9 januari.

Dit jaar reist de in Trinidad en Tobago geboren sopraan Jeanine de Bique speciaal voor het Nieuwjaarsconcert af naar Groningen. De Canadese pers vergeleek haar heldere en krachtige stemgeluid met dat van de legendarische Kiri Te Kanawa. In 2011 trad Jeanine toe tot het ensemble van de Wiener Staatsoper.
Behalve de bekende walsen van Strauss en Lehár speelt het NNO tijdens dit concert stukken van Spaanse en Latijns-Amerikaanse componisten: fragmenten uit de opera Carmen van Bizet, het energieke Tico tico van Zequinha de Abreu en nog veel meer.

www.nno.nu

Wordt Vervolgd in Stripmuseum

Het Stripmuseum in Groningen gaat onder de noemer ‘Wordt Vervolgd’ terug in de tijd. Nog tot en met 2 maart volgend jaar is er in het museum een multimediale tentoonstelling te zien waarin het gelijknamige televisieprogramma centraal staat.

Het is dit jaar exact dertig jaar geleden dat Wordt Vervolgd voor het eerst op tv te zien was. Een goede aanleiding voor het Stripmuseum om met een tentoonstelling over het programma – dat in het teken stond van tekenfilms en strips – te komen.

De multimediale expositie bestaat onder andere uit vijftien beeldschermen en een imitatietheater. Ook de bekende zithoek van de presentator is te zien. Han Peekel heeft speciaal voor deze expositie een introductieboodschap opgenomen, die bij de ingang van de expositie te bekijken is. Bezoekers kunnen een aantal complete afleveringen van het stripprogramma terugkijken en ook is er een compilatie te zien van fragmenten uit Wordt Vervolgd. Uiteraard ontbreken tekenfilms zoals Daffy Duck, Porky Pig en Droopy niet. Met blow-ups en fragmenten van Wordt Vervolgd worden er door het hele museum linkjes gelegd met het programma.

Het programma Avro’s Wordt Vervolgd verscheen in oktober 1983 voor het eerst op televisie.

www.stripmuseum.nl
 

www.winter.groningen.nl

Voor een volledig overzicht van alle winterse activiteiten in de stad Groningen winter.groningen.nl

Deel deze pagina