Open Monumentendag ook in Groningen

woensdag 25 augustus 2010

Open Monumentendag ook in Groningen
Het Stadhuis van Groningen bestaat 200 jaar! Dat is het thema van de Open Monumentendag op 11 september, die dus ook in Groningen niet onopgemerkt voorbij gaat.

In het Stadhuis is die dag een tentoonstelling te zien over het gebouw en zijn bijzondere geschiedenis. In de hal is het poppenhuis van Koningin Wilhelmina te zien, dat zij als 12-jarige als geschenk kreeg aangeboden ter gelegenheid van een bezoek dat ze samen met haar moeder, koningin-regentes Emma, aan Groningen bracht. Speciaal voor deze gelegenheid werd een schaalmodel van het nieuwe stadhuis van architect Jacob Otten Husly (1738-1796) omgebouwd tot poppenhuis.

www.openmonumentendag.nl

Rondleiding door de Martinitoren

Er worden op 11 september acht rondleidingen gegeven, waarbij per rondleiding plek is voor 30 man. De rondleiding biedt de mogelijkheid om zelf de klokken te mogen luiden. De rondleiding gaat ook langs het carillon waar een beiaardier aanwezig zal zijn. Ook zijn er mensen van het klokkenluidersgilde aanwezig. Belangstellenden kunnen op 11 september entreekaarten gratis halen bij de VVV aan de Grote Markt. Wees er snel bij. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Deel deze pagina