Op z’n Paasbest in Groningen

woensdag 30 maart 2011

Op z’n Paasbest in Groningen

Plannen voor een dagje of weekendje Groningen? Met Pasen is er in de stad en omgeving van alles te doen.

Het begint al op Goede Vrijdag tijdens de jaarlijkse Bloemenjaarmarkt. Zo’n honderd duizend bezoekers uit alle windstreken weten dan de binnenstad van Groningen te vinden voor de grootste bloemen- en plantenmarkt van Noord-Nederland. De Bloemenjaarmarkt bestaat uit meer dan honderd kramen, verspreid over de binnenstad van Groningen. De bloemenkramen staan op de Grote Markt, de Vismarkt, het A-kerkhof en in de Oude Ebbingestraat. Vanzelfsprekend vind je op de markt een grote verscheidenheid aan tuinplanten, maar je kunt er ook terecht voor snijbloemen, tuinartikelen en kamerplanten.
Nog zo’n traditionele publiekstrekker is het feest Clash in De Oosterpoort op zondagavond eerste paasdag. De sterke programmering van muziek, theater, media- en beeldende kunst zorgt er ieder jaar weer voor dat kaartjes over de toonbank vliegen. Niemand minder dan de jonge technoster Nathan Fake uit Londen komt deze editie voor het eerst naar Groningen voor een live-set. Ook James Ruskin, Radio Slave en Appleblim geven acte de presence. Meer nieuwe namen zijn onder meer Zombie Nation (live), Mix Hell, Polder (live) en Kabale und Liebe.

Tweede Paasdag, maandag dus, is er met name in het Westerkwartier van alles te doen tijdens het evenement Ei Ei Westerkwartier. Doe mee aan een rondleiding over een fruitteeltbedrijf, speel een potje Bingo, geniet van een drie gangenbuffet met streekproducten of breng een bezoekje aan een galerie. De jongste bezoekertjes kunnen zandkastelen bouwen, stroworstelen, spelen met lammetjes, echte struisvogels, nandoes, emoes en alpaca’s zien en nog veel meer!

www.eieiwesterkwartier.nl
www.bloemenjaarmarkt.nl

 

Deel deze pagina