Op de fiets langs Groningse bouwprojecten

dinsdag 19 mei 2015

Op de fiets langs Groningse bouwprojecten

In en om de stad Groningen wordt komende jaren volop gebouwd. Met een speciale app kun je op de fiets een rondleiding volgen langs een aantal van de grootste bouwprojecten.

De Groningen Vernieuwt fietsroute brengt je naar de locaties waar de stad de komende jaren flink verandert. Onder andere de nieuwe culturele publiekstrekker het Groninger Forum, de ombouw van de zuidelijke ringweg, de wijzigingen op en om het spoor en de vernieuwing van het Hoofdstation komen aan bod.

De route start bij het informatiecentrum van Groningen Vernieuwt op de Grote Markt en laat je al fietsend zien en horen wat de plannen zijn rond het Groninger Forum, de zuidelijke ringweg, het spoor en het Hoofdstation. De route is 7,5 km lang en voert je langs 12 verschillende luisterpunten.

De route is te vinden in de Groningen Routes-app van Marketing Groningen. Deze app bevat wandel- en fietsroutes door stad en regio en is gratis te downloaden. De Groningen Routes-app van Marketing Groningen fungeert als persoonlijke gids. Met behulp van GPS-signalen krijg je tijdens de fietstocht informatie over de verschillende locaties. De informatie is af te lezen op je beeldscherm of je kunt de informatie laten voorlezen en via een hoofdtelefoon beluisteren. Ook laat de app beelden van de toekomstige situatie zien.

De Groningen Routes-app is gratis te downloaden via de Google Play Store van Android of de App Store op je iPhone. In de app vind je de nieuwe ‘Groningen Vernieuwt route’ onder het menu ‘stad’.

Deel deze pagina