Onderzoekstochten naar geschiedenis waddengebied

woensdag 25 maart 2015

Onderzoekstochten naar geschiedenis waddengebied

Wetenschappers gaan 19 april onder de noemer ‘Wad een workshop’ op zoek naar het verdwenen Waddeneiland Heffezand. Bewoners van Noord-Groningen en andere geïnteresseerden mogen mee.

Er is nog veel onbekend over de ontwikkeling van het Groninger waddengebied. Aan de hand van verschillende thema’s gaan wetenschappers komende tijd grondboringen doen. De bodem kan veel nieuwe kennis opleveren over gebeurtenissen in het verleden. Als er schelpen of ander organische materialen worden aangetroffen, worden deze gedateerd door het isotopen-instituut.

In totaal worden er twaalf tochten georganiseerd, vier op het wad, vier op de kwelder en vier binnendijks. Deze onderzoekstochten zijn bedoeld voor alle geïnteresseerden in geschiedenis en onderzoek daarover. Aan de tochten kunnen maximaal 35 mensen deelnemen. De eerste zoektocht is dus op 19 april naar het verdwenen eiland Heffezand.

De tochten worden georganiseerd door Erfgoedpartners, samen met wetenschappers van Verdronken Geschiedenis en andere instellingen.

Bij de eerste tocht zijn een historicus, archeoloog, bodemkundige en een geoloog betrokken. De groep vaart met ‘De Boschwad’ naar het oostelijk waddengebied. Aanmelden kan tot 10 april door een mail te sturen: info@erfgoedpartners.nl.

www.erfgoedpartners.nl

Deel deze pagina