Oktober? Geschiedenis!

woensdag 14 september 2011

Oktober? Geschiedenis!

Oktober is inmiddels voor het achtste achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot Maand van de Geschiedenis. Ook in Groningen gaat dit grootse historische evenement niet onopgemerkt voorbij.

Zaterdag 8 oktober is voor de gelegenheid uitgeroepen tot Dag van de Groninger Geschiedenis. Iedereen die belangstelling heeft voor de geschiedenis van deze provincie mag dit evenement dan ook vooral niet missen. Er is een gevarieerd aanbod rondom het thema 'Ik en wij', variërend van muziek en films tot een geschiedenisquiz, rondleidingen en een boekenmarkt. Het evenement vindt plaats in de Groninger Archieven, Cascadeplein 4 en 10 te Groningen.
Na het grote succes vorig jaar organiseert het Groninger Forum op donderdag 13 oktober de tweede editie van de Groninger Nacht van de Geschiedenis. Maarten van Rossem open de Nacht en Thomas von der Dunk leert hoe je beroemd wordt en in de canon terecht kan komen. Met onder anderen Erik Schilp, directeur van het Nationaal Historisch Museum, wordt gediscussieerd wat nu wél te doen met onze nationale geschiedenis. Vrolijke afsluiter van de Nacht is Jan Jaap van der Wal.

www.maandvandegeschiedenis.nl

www.dagvandegroningergeschiedenis.nl
 

Deel deze pagina