Noorderzonfestival wordt duurzaam

woensdag 29 juli 2009

Noorderzonfestival wordt duurzaam
Het performing arts festival Noorderzon, dat elk jaar in augustus in het Groningse Noorderplantsoen wordt gehouden, gaat op de groene toer. Onder meer door het plaatsen van energieopwekkende wipkippen, windmolens en zonnepanelen wil de organisatie zorgen dat het festival milieuvriendelijker wordt.

Hanzehogeschool Groningen

Om dit te bereiken heeft de organisatie van het festival verschillende partijen ingeschakeld. Zo hebben 85 studenten van de Hanzehogeschool Groningen twee maanden lang onderzoek gedaan naar duurzame toepassingen. Het Waterbedrijf Groningen gaat waterbesparende maatregelen treffen, voorlichting geven en een watertank plaatsen waar bezoekers gratis uit kunnen tappen.

Lichtpunt Theatertechniek heeft een podium ontwikkeld met alleen zuinige, gloeidraadvrije verlichting. Verder kunnen kinderen zelf bandbreedte opwekken door gitaar te spelen, zijn de crewkleding en merchandise van duurzaam geproduceerd materiaal gemaakt en wordt alleen fair trade en biologische koffie en thee geschonken.

Noorderzon heeft als uiteindelijk doel om een Green Key certificaat te krijgen, een keurmerk voor duurzame evenementen. Om het certificaat binnen te halen, worden er voor de komende jaren nog meer duurzame plannen uitgezet. Dit jaar wordt het Noorderzonfestival gehouden van 20 tot en met 30 augustus. Vorig jaar trok het festival 125.000 belangstellenden.

www.noorderzon.nl
 

Deel deze pagina