Noorderlicht toont werk Phillip Toledano

dinsdag 23 juli 2013

Noorderlicht toont werk Phillip Toledano

De Noorderlicht Fotogalerie laat deze zomer hoogtepunten zien uit het jonge maar indrukwekkende oeuvre van de succesvolle fotograaf en beeldend kunstenaar Phillip Toledano. Nog tot en met 25 augustus toont de galerie onder meer de alom geprezen serie portretten A New Kind of Beauty, het aangrijpende Days with My Father en de première van Maybe. Noorderlicht toont bovendien, voor het eerst in Europa, een selectie van zijn schilderijen, installaties en sculpturen.

Phillip Toledano vindt dat foto’s als onafgemaakte zinnen zouden moeten zijn. Er moet altijd ruimte voor vragen en een eigen interpretatie bij de kijker zijn, zegt hij. Toledano’s werk is maatschappelijk geëngageerd en varieert in medium, uiteenlopend van fotografie tot installaties.

Humor en overdrijving maken vaak deel uit van zijn beeldtaal als kunstenaar. Deze zijn onmiskenbaar aanwezig in de schilderijen en sculpturen van Kim Jong Phil en de installatie America; The Gift Shop, die beide op de tentoonstelling te zien zijn. De fotografie in deze tentoonstelling heeft een meer beschouwende toon. Met het zeer persoonlijke Days with My Father en de in deze tentoonstelling geïntroduceerde serie Maybe is er een duidelijke tendens naar introspectie te bespeuren in het werk van Toledano.

www.noorderlicht.com
 

Deel deze pagina