NNO duikt met Noisia poppodium Vera in

dinsdag 28 oktober 2014

NNO duikt met Noisia poppodium Vera in

Enkele leden van het Noord Nederlands Orkest (NNO) en Noisia betreden samen het podium. En dan gaat het niet om de planken van een klassieke concertzaal, maar om het podium van poptempel Vera in de Oosterstraat. 

Noisia en de orkestleden gaan twee avonden op zoek naar de raakvlakken tussen klassieke en hedendaagse muziek. Het NNO belooft ‘een duizelingwekkende rollercoaster van een uur’ waarin de muzikanten via klassieke grootheden als Purcell, Mozart en Stockhausen naar de actuele muziekontwikkelingen gaan.

Door voor twee avonden de samenwerking op te zoeken met een Groningse band hoopt het NNO contact te maken met een jonger publiek.

Het Groningse Noisia begon ruim 10 jaar geleden met het maken van drum&bass-platen. Inmiddels is het een internationaal bekend muziekcollectief met een geheel eigen sound. Muziek van Noisia is terug te horen in videogames, films en remixen van ‘s wereld grootste dance-artiesten zoals The Prodigy, Skrillex en Amon Tobin.

Na het concert is er in Vera een afterparty met DJ. Voor 15 november staat er twee optredens op de agenda. Eentje om 20.00 uur en een om 22.30 uur. Die laatste is al uitverkocht. Ook op 29 mei volgend jaar beklimmen het NNO en Noisia samen het podium van Vera. 

www.nno.nu

Deel deze pagina