Nieuwe website over kunst en architectuur op straat

woensdag 23 februari 2011

Nieuwe website over kunst en architectuur op straat

In de stad Groningen staat het vol met bijzondere kunstwerken en architectonische hoogstandjes. Een overzicht van al die werken en gebouwen is sinds kort terug te vinden op de nieuwe site.

Op de site staat de volledige ‘Kunst op Straat-collectie’ van de stad Groningen met omschrijvingen en handige weetjes. Ook informatie over buurten en wijken en bijzondere gebouwen is op de site terug te vinden. Hetzelfde geldt voor visies op stedenbouw en stadsontwikkeling.

De site is een initiatief van Architectuurcentrum Platform GRAS tekende en het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen). Hun afzonderlijke websites kunstopstraat.nl en architectuurgids.org zijn opgeheven en samengevoegd tot een nieuwe database van fysiek Groningen.

Om de lancering van deze nieuwe website te vieren, verschijnt iedere twee weken tot en met 17 maart een nieuwe vraag op de site. Door het juist beantwoorden van deze vragen zijn verschillende prijzen te winnen: een lunch met de burgemeester en kunstenaar Silvia B. op ooghoogte met het kunstwerk, een rondleiding in de Stadsschouwburg inclusief etentje met Noraly Beyer of juist een bezoek aan de NNT-voorstelling Teiresias.

www.staatingroningen.nl
 

Deel deze pagina