Nieuwe vaarkaart ‘Groningen voor de boeg’ gepresenteerd

woensdag 13 februari 2013

Nieuwe vaarkaart ‘Groningen voor de boeg’ gepresenteerd

Vrijdag 8 februari jl is op de vaarbeurs Boot Holland in Leeuwarden de nieuwe vaarkaart ‘Groningen voor de boeg’ van de provincie Groningen gepresenteerd.

De plattegrond op de vaarkaart van zowel de provincie als de stad (inzet) brengt het netwerk van vaarwegen in een oogopslag in beeld. Aan de hand van iconen zijn de lig- en passantenhavens met bijbehorende faciliteiten aangeduid.

Uniek aan de kaart is, dat het een initiatief betreft van een groep vaarondernemers uit de stad en provincie én dat de kaart in samenwerking met de Provincie Groningen en Marketing Groningen tot stand is gekomen. Op de kaart zijn alle Groninger vaarwegen in beeld gebracht alsmede de relevante faciliteiten voor de vaartoerist. De kaart moet bijdragen aan een toename van het vaartoerisme in Groningen.

Groningen beschikt over een uitgebreid vaarnetwerk. De afgelopen jaren zijn in de provincie Groningen een aantal nieuwe waterwegen in gebruik genomen en een aantal oude waterwegen zijn in ere hersteld. Hierdoor zijn de mogelijkheden om een rondje te varen door de provincie aanzienlijke uitgebreid. De nieuw te openen Veenvaart vaarroute bij Ter Apel maakt de verbinding mogelijk tussen de Drentse en Groninger Veenkoloniën, Het Friese Merengebied en Duitsland.

Deel deze pagina