Nieuwe site voor Groninger Kerken

woensdag 31 maart 2010

Nieuwe site voor Groninger Kerken
De Stichting Oude Groninger Kerken heeft eind maart een totaal vernieuwde website gelanceerd. Op het adres www.groningerkerken.nl is niet alleen informatie te vinden over de stichting, bezoekers kunnen ook surfen naar een activiteitenagenda, een webwinkel en een educatief deel.

Op de site worden veel documenten beschikbaar gesteld. Daarbij ligt de nadruk op de kerken en de streekgeschiedenis. Hierbij valt te denken aan restauratieverslagen, maar ook informatie over het interieur van en de (historische) personen die verbonden zijn met de desbetreffende kerk en natuurlijk veel beeld- en (op termijn) ook geluidsmateriaal. Zes kerken worden driedimensionaal zichtbaar: De Der Aa-kerk en de Synagoge Folkingestraat in de stad en de kerken van Westeremden, Krewerd, Godlinze en Eenum in de provincie Groningen. Ook de webwinkel, de uitgaansagenda, het educatieve gedeelte en het stichtingsdeel zijn geheel vernieuwd en aangepast aan de eisen van deze tijd.

De website is het resultaat van het project ´Groninger kerken in het digitale domein´ dat mogelijk is gemaakt door de subsidieregeling ‘Digitaliseren met beleid’. Hiermee worden allerlei bronnen van informatie op een innovatieve, digitale wijze met elkaar verbonden.

www.groningerkerken.nl
 

Deel deze pagina