Nieuwe kunstwerken in Groningen

woensdag 26 september 2012

Nieuwe kunstwerken in Groningen

De stad Groningen is vanaf oktober drie kunstwerken rijker: een ‘praathuisje’ langs het Pieterpad van Frank Havermans, een interactief tegeltableau van Erwin Stienstra in de Gelkingestraat en een videokunstwerk van Martijn Veldhoen in de Damsterdiep-parkeergarage.

Veldhoen brengt met zijn kunstwerk virtueel het water terug naar de plek waar het ooit stroomde. Hij maakte daarvoor met een speciale ‘zwenkarm’ onderwateropnames in zwembad de Papiermolen in Groningen.

Bij de Hoornsedijk, een onderdeel van het Pieterpad, is eind september officieel het ‘praathuisje’ van kunstenaar Frank Havermans geopend. Het is een kunstwerk en een ontmoetingsplaats ineen, vanaf waar je uitzicht hebt over het Noord-Willemskanaal.

Eind oktober wordt in de Gelkingestraat in de binnenstad van Groningen een huiselijk Hollands tegeltableau onthuld, van Erwin Stienstra. De QR-codes op de tegel geven een schat aan informatie over de stad en de straat. Zo zijn er gedichten van stadsdichter Stefan Nieuwenhuis te vinden en toont OOG TV, de lokale omroep van Groningen, er portretten van Groningers in de Gelkingestraat.

www.cbkgroningen.nl
 

Deel deze pagina