Nieuwe folder over Waddenzee

woensdag 21 december 2011

 Nieuwe folder over Waddenzee

Er is een nieuwe folder over de Waddenzee. De brochure bewijst dat het Waddengebied niet ophoudt bij de eilanden en dat er ook in het Groningse gedeelte van het Waddengebied veel te doen is.

De folder is opgedeeld in vier rubrieken: actief op en rond het Wad, Wadden culinair, bijzondere plekken en de bezoekerscentra en musea die je meer leren over het Wad. De folder bevat ook een overzichtskaart van het Groningse Waddengebied. De brochure is verkrijgbaar bij onder andere de Groningse VVV’s. Bij het boekje hoort ook website, www.wadden.groningen.nl, waarop allerlei informatie over het bijzondere gebied te vinden is.

Dat het Waddengebied er niet alleen in de zomer, maar vooral ook in de winter prachtig bijligt, kun je met eigen ogen zien tijdens de zogenoemde ‘Winterwadlooptochten’. Deze soms barre wadlooptochten worden gelopen vanaf het kleinste getijdenhaventje van Nederland: Noordpolderzijl. Tijdens de tocht door de kwelders en het slijk geeft een deskundige gids uitleg over de omgeving. Om zichzelf droog en warm te houden, moeten de wandelaars een regenbroek aan.

www.wadden.groningen.nl
 

Deel deze pagina