Nieuw restaurant in De Loods Ebbingekwartier

dinsdag 15 november 2016

Nieuw restaurant in De Loods Ebbingekwartier

In De Loods, op het Ebbingekwartier-terrein, zit sinds kort een nieuw restaurant: Grand café & restaurant De Oude Gasfabriek. Het monumentale pand maakte vroeger deel uit van de gemeentelijke gasfabriek. 

Het gebouw, dat afgelopen decennia twee keer op wielen is verplaatst, is in de maanden voorafgaand aan de opening grondig verbouwd. Van binnen welteverstaan, want het pand is namelijk van het Groninger Monumenten Fonds dat de buitenkant in 2014 volledig heeft gerenoveerd.

Het restaurant wordt gerund door Aldwin Bruin en Feico Risakotta, waarbij de laatste behalve eigenaar ook chef-kok is. Hij werkt in de keuken samen met een team van koks die allemaal ervaring hebben in een Michelin-restaurant.

Op de menukaart van De Oude Gasfabriek staan niet alleen vlees- en visgerechten, maar ook veganistische en koolhydraatarme lekkernijen. Niet alleen op het gebied van gerechten is er keuze te over: je kunt er voor een tientje eten, maar ook kiezen voor een drie-, vier- of  vijfgangen diner, al dan niet met bijpassend wijnarrangement.

www.deoudegasfabriek.nl

Deel deze pagina