Nieuw online platform voor Groningse kunstsector: kunstspot.nl

vrijdag 19 juni 2015

Groningen is een nieuw inspiratieplatform rijker: www.kunstspot.nl. Deze website biedt achtergrondverhalen bij tentoonstellingen en activiteiten in Groningen, interviews met kunstenaars en film- en fotoreportages. 

De verhalen en reportages worden gemaakt door jonge, talentvolle schrijvers, fotografen en filmmakers uit de stad, in samenwerking met coaches uit het bedrijfsleven. 

Wat inspireerde de kunstenaar? Hoe kwam deze ontwerper op dit idee? Wat is het verhaal achter dit kunstwerk? De site www.kunstspot.nl geeft de antwoorden. Op de site is ook een agenda te vinden van alle kunstactivteiten in Groningen.

Op de site zijn momenteel verhalen te vinden over kunstgames in een bushokje, over Geke Hankel die op haar 60e nog steeds naaktmodel is en de geur van de dood van JFK.

Kunstspot is een initiatief van het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) en kwam tot stand in samenwerking met het Groninger Museum, House of Design en Academie Minerva en in afstemming met UIT Groningen / Marketing Groningen.

www.kunstspot.nl

Deel deze pagina