Nederlands Stripmuseum in teken van ‘Storm’ en Jan Kruis

woensdag 24 februari 2010

Nederlands Stripmuseum in teken van ‘Storm’ en Jan Kruis
Het Nederlands Stripmuseum in Groningen lanceert in de komende weken twee grote tentoonstellingen. Centraal staan zowel de strip ‘Storm’ als striptekenaar Jan Kruis, bekend van de serie ‘Jan, Jans en de kinderen’.

Het grote publiek zal Jan Kruis altijd herinneren als de tekenaar van de avonturen van de familie Trom, die al jaren staan afgedrukt in tijdschrift Libelle. Maar dat is niet het enige waar de tekenaar zich mee heeft bezig gehouden. Ook de andere creaties van de striptekenaar zijn te zien in ‘Het Theater van Jan Kruis’. Denk bijvoorbeeld aan de Rode Kater, die sinds kort in dagblad Spits verschijnt. Daarnaast zal werk te zien zijn met een wat meer kunstzinnig karakter, zoals de prachtige illustraties uit Woutertje Pieterse en de geschilderde portretten van beroemde Nederlanders.

Vanaf 6 maart kunnen ook de liefhebbers van de strip ‘Storm’ terecht in het Stripmuseum. In deze sciencefictionstrip, die oorspronkelijk werd getekend door Don Lawrence, staan hoofdpersonen Storm en Roodhaar centraal. De serie wordt vooral geroemd om de kwaliteit van de tekeningen. De verhalen zelf spelen zich af in de toekomst.

In de tentoonstelling zal de nadruk sterk komen te liggen op een aantal avonturen, zoals de ‘Kronieken van Pandarve’ en de ‘Diepe Wereld’. Daarnaast zal er aandacht worden besteed aan de ‘spin-offs’ van de hoofdreeks en is er aandacht voor het werk van Don Lawrence en zijn opvolgers Romano Molenaar en Jorg de Vos.

Het stripmuseum is elke dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De tentoonstelling over Jan Kruis is te zien tot 5 september 2010. Tot wanneer Storm bezit neemt van het museum is nog niet bekend.

www.nederlandsstripmuseum.nl
 

Deel deze pagina