Modetentoonstellingen in Groninger Museum

woensdag 25 april 2012

Modetentoonstellingen in Groninger Museum

De succesvolle modetentoonstelling ‘Azzedine Alaïa in de 21e eeuw’ in het Groninger Museum loopt op zijn eind. De expositie, die de meest fantastische modecreaties laat zien van de in Tunesië geboren modeontwerper Alaïa, is nog te zien tot en met 6 mei. De andere modetentoonstelling die momenteel in het museum te zien is, die van Iris van Herpen, is nog te zien tot en met 2 september. Van Herpen is een van de meest spraakmakende jonge ontwerpers van dit moment.

Van Herpen liep stage bij Alexander Mc Queen en in 2007 startte ze haar eigen label. Sindsdien exposeert ze in zowel binnen- als buitenland. In 2010 won ze de Dutch Design Award en de Mercedes Benz Dutch Fashion Award. Van Herpen staat bekend om haar opvallende creaties waarbij zij traditioneel vakmanschap combineert met gedetailleerd handwerk en innovatieve technieken. Deze solotentoonstelling biedt een duidelijk overzicht van haar werk door de jaren heen.

De in Tunesië geboren Azzedine Alaïa is één van de belangrijkste modeontwerpers van de afgelopen decennia. De naam Alaïa staat voor glamour, sensualiteit, stijl, pasvorm, zelfvertrouwen, comfort en natuurlijk sexappeal. Zijn kleding oogst bewondering van allerlei beroemdheden als Naomi Campbell, Stephanie Seymour, Victoria Beckham, Shakira en Michelle Obama.

www.groningermuseum.nl
 

Deel deze pagina