Meivakantie in Nationaal Rijtuigmuseum

woensdag 28 april 2010

Meivakantie in Nationaal Rijtuigmuseum
Het Nationaal Rijtuigmuseum op het Landgoed Nienoord in Leek pakt flink uit in de meivakantie. Naast de tentoonstelling ‘De Verkleedkist’ verzorgt de Friese kostuumgroep op zondag 2 mei diverse optredens en demonstraties en wordt op Hemelvaartsdag de kunstenarenpresentatie ‘Buitengewoon Kunst op Nienoord’ geopend. Ook voor kinderen is bij het museum van alles te doen. Er zijn activiteiten voor jong en oud.

De tentoonstelling ‘De Verkleedkist’ is een verzameling van bijzondere nalatenschappen van de laatste borgvrouwe van het Landgoed Nienoord, Trijntje Looxma. Te zien zijn zeldame kleding- en andere textielstukken. De optredens en demonstraties van de Friese kostuumgroep sluiten daar mooi bij aan. Zij tonen op zondag 2 mei kleding, sieraden, accessoires en andere voorwerpen uit tijdsbeelden van 1780 tot 1900. Rijk versierde kledij en kostbare voorwerpen brengen het verleden tot leven. Tussen de kostuumshows door zijn er demonstraties van kalanderen van katoen, Hindelooper schilderwerk, tamboereren en het borduren van beugeltassen.

Op Hemelvaartsdag 13 mei kunnen jong en oud genieten van een prachtig evenement; ‘Buitengewoon Kunst op Nienoord’. Circa 50 kunstenaars presenteren zich in de borgtuin, er zijn demonstraties en er is livemuziek van het Vestibule Ensemble. Voor de jongste bezoekers is er de Poppenkastverrassing van Makoenders. Verder zijn er leuke speurtochten voor zowel kleuters als oudere kinderen. En natuurlijk kunnen alle kinderen hun klimkoetsdiploma halen!

www.rijtuigmuseum.nl
 

Deel deze pagina