Meimaand Fietsmaand, juist in Groningen

dinsdag 23 april 2013

Meimaand Fietsmaand, juist in Groningen

Meimaand betekent Fietsmaand en daarvoor zijn fietsliefhebbers in Groningen aan het goede adres. Op de website fietsen.groningen.nl zijn een groot aantal fietsroutes te vinden. Daarbij gaat het om de G7-routes, maar ook om een aantal nieuwe, gratis te downloaden fietstochten door de provincie. Deze tochten, zeven in totaal, zijn de favoriete fietstochten van een aantal fanatieke Groningse fietsers die de regio – of een deel daarvan – op hun duimpje kennen.

Zo is er de Molenaarsroute, die is uitgestippeld door molenaar Harm Prenger en zijn vrouw Ankie. De route voert door Westerwolde en Oldambt waar het stel geboren en getogen is en op hun duimpje kent. Dat er langs de afwisselende route een aantal molens staan is natuurlijk geen toeval. Het gebied vlakbij de grens met Duitsland was ooit een streek voor duistere smokkelpraktijken maar tegelijkertijd ook het woongebied van welgestelde herenboeren die in de lintdorpen hun kapitale Oldambtster boerderijen lieten verrijzen.

De Tuinfietstocht van de Tuinerie biedt volop tuinen én natuur. De route voert de fietser lang prachtige natuur, volop in ontwikkeling, maar ook indrukwekkende, adembenemende tuinen. En als kers op de taart: de prachtige Fraeylemaborg. De route is samengesteld door Alie Stoffers, eigenaresse van de Tuinerie in Kolham. Ze is met recht een kenner op het gebied van mooie tuinen te noemen: haar tuin is al twee keer tot mooiste tuin van Groningen gekozen.

Op fietsen.groningen.nl is alles te vinden over fietsen in Groningen. Niet alleen fietsroutes dus, maar ook informatie over fietsverhuur en openbaar vervoer. Ook voor informatie over arrangementen en evenementen kun je op de site terecht.

www.fietsen.groningen.nl

Deel deze pagina