Martinitoren nu virtueel te bezoeken tot vierde trans

maandag 12 mei 2014

Martinitoren nu virtueel te bezoeken tot vierde trans

Vanaf vandaag is op toerisme.groningen.nl/360graden de Martinitoren voor iedereen virtueel te bezoeken. Normaalgesproken is de toren niet verder te beklimmen dan de tweede trans. In de virtuele tour kan de bezoeker tot de vierde trans komen. Het unieke uitzicht rondom de hele toren is te bewonderen op de website.

Andere locaties

Niet alleen van de Martinitoren is een tour gemaakt. Negentien andere locaties in stad en provincie zijn digitaal in beeld gebracht. Een groot deel van de in beeld gebrachte locaties zijn normaal gesloten voor publiek of minder goed toegankelijk voor mindervalide bezoekers. Met deze foto’s heeft iedereen toegang tot de locaties.

Zo is een tour te maken in het Gasunie hoofdkantoor en het provinciehuis aan het Martinikerkhof. Maar ook Huize Tavenier, jarenlang kraamkliniek en geboorteplek van 27.000 mensen uit stad en provincie, is gefotografeerd. Evenals het Groningse Stadhuis, waar het bestuur van de stad zetelt.

Ook in de provincie is een aantal locaties in beeld gebracht. Zo zijn de molen in Edens, de Menkemaborg en het Klokkengieterijmuseum nu digitaal toegankelijk.

Deel deze pagina