Ludieke initiatieven op Groningengeeft.nl

woensdag 25 november 2009

Ludieke initiatieven op Groningengeeft.nl
Op de site Groningengeeft.nl staan al heel wat leuke initiatieven voor het inzamelen van geld voor 3FM Serious Request. Van een tweedehands meubelveiling tot een naaktkalender met mannelijke en vrouwelijke studenten geneeskunde. Het kan de Groningers allemaal niet gek genoeg.

Vele initiatieven zijn reeds aangemeld op www.groningengeeft.nl, die speciaal voor deze actie in het leven is geroepen. Zo is er een wereldrecord bierestafette van acht grote Groningse studentenverenigingen, een grote inzamelingsactie tijdens een wedstrijd van FC Groningen en de mogelijkheid om tegen betaling het hele mediaspektakel te bekijken vanaf een unieke locatie: de Martinitoren.

Studentenvereniging Vindicat veilde onlangs, onder bezielende leiding van veilingmeester Jacques d’ Ancona, samen met Woonboulevard Vesta een groot aantal tweedehands banken. Studenten en studentes van de Medische Faculteitsvereniging Panacea gaan uit de kleren voor een naaktkalender. De opbrengst van beide acties gaat naar 3FM Serious Request.

Het Waterbedrijf Groningen gaat tijdens Serious Request op de Grote Markt flesjes water verkopen. Bij het Monkey Donky Speelhuis worden door kinderen gemaakte kunstwerken verkocht tijdens een groots feest. Twaalf vrienden in het dorpje ’t Zandt gaan in hun eigen café een actie ‘twaalf uur barkruk zitten’ houden.

De VVV in Groningen verkoopt in november speciale ‘Serious Request vliegenmepper’. De vliegenmepper kost € 5,-. Hiervan gaat 100% naar het goede doel. Met de opbrengst van één verkochte vliegenmepper kan een muskietennet worden aangeschaft die op zijn beurt bescherming biedt aan één gezin.

Iedereen kan deze initiatieven steunen of een eigen idee inbrengen op www.groningengeeft.nl.
 

Deel deze pagina