Lokaal & Lekker: streekmarkt in oude postkantoor

dinsdag 26 maart 2013

 Lokaal & Lekker: streekmarkt in oude postkantoor

Op zaterdag 27 april is het oude postkantoor in Groningen dé plek voor kookgekken en lekkerbekken tijdens de Lokaal & Lekker markt. De lekkerste producten van en om de stad vind je hier bij elkaar: homemade jams, versgebakken brood, topkazen en kraakverse groenten rechtstreeks van het land. Maar ook zaden, zelfgemaakt servies en boeken voor de beginnend moestuinier.

Een veelzijdige en ludieke markt waar je inspiratie opdoet, boodschappen doet, aanschuift aan de lange picknicktafels en ter plekke genieten van al het lekkers en relaxte muziek. Je kan er actief aan de slag met DIY activiteiten zoals sushi van Waddenvis, oesters openen en moestuinlabels maken. Of je proeft er innovatieve en duurzame hapjes zoals insecten en wilde ganzenpaté. Voor kinderen is er van alles beleven zoals proefwedstrijdjes, pannenkoeken versieren, zaadjes planten, kookschorten knutselen of een smoothie mixen op fietskracht.

Je vindt er ook volop tips en inspiratie om zelf met een moestuin aan de slag te gaan. Behalve een lezing over moestuinieren zijn er marktkramen met de eerste groenteplantjes, bijzondere (kiem)zaden, beste moestuingereedschap en een foto-expositie 'Eetbare Stad' over Groningse moestuin-initiatieven.

Kortom: ga kijken, proeven, eten en beleven op de Lokaal & Lekker Markt.

Datum: Zaterdag 27 april 2013
Tijd: 11.00-18.00 uur
Plaats: Voormalig postkantoor, Munnekeholm 1, Groningen
Activiteiten: workshops, proeverijen en lezingen
Toegang: gratis
www.lokaalenlekker.nl

Deel deze pagina