Levende geschiedenis in Vesting Bourtange

woensdag 29 juli 2009

Levende geschiedenis in Vesting Bourtange
Het unieke verdedigingswerk Vesting Bourtange, staat op zaterdag 15 en zondag 16 augustus in het teken van de middeleeuwen en de Renaissance tijdens het evenement Vesting Spectaculum Bourtange. Bezoekers krijgen een rondreis door de tijd van de dertiende tot en met de zeventiende eeuw.

Ambachtsmarkt

Handelaren, barbieren, smeden, mandenmakers, jongleurs, chirurgijnen en charlatans laten op de Ambachtsmarkt zien hoe het er in Bourtange eeuwen geleden aan toe ging. Maar ook zullen er bastions en kampementen van verschillende legereenheden te bewonderen zijn. Niet alleen krijgen bezoekers de historie Oost-Groningse live te zien, ook verscheidene acteurs uit de Ost-Friesische regio zullen de geschiedenis uitbeelden.

Wie dat weekend geen tijd heeft om Bourtange te bezoeken, kan in twee andere weekenden van augustus terecht voor Living History in de Vesting. Ieder weekend wordt er een ander tijdsbeeld uit de geschiedenis neergezet, variërend van de tachtigjarige oorlog tot de tijd van Napoleon. Te zien op 22 en 23, en 29 en 30 augustus vanaf 13.00 uur.

www.bourtange.nl

Deel deze pagina